Pragtfulde Villa Moltke, som huser Helsingør Vandrerhjem, fylder 100 år

    Det er Museumsinspektør og Arkivar Lars Bjørn Madsen fra Helsingør Kommunes Museer, der har skrevet bogen om hele Helsingørs Vandrerhjem og Villa Moltkes Historie

    "Projektet med at skrive en bog om Helsingørs Vandrerhjem og Grev Moltkes Villa, blev sat igang for et par år siden - og bogen er netop blevet færdig" fortæller lederen af Danhostel Helsingørs Vandrerhjem og Campingplads Michael Hansen.

    - Og mange mennesker har bidraget til den endelige version af bogen. Eksempelvis har efterkommere af Grevens "Gamle" Portner/Gartner leveret fotos og fakta, ligesom at interviews med bl.a. daværende byrådsmedlem og formand for vandrerhjemmets bestyrelse Kurt Kok, har været en stor hjælp.

    Se og læs mere om Danhostel helsingør her

    Invitation

    Har du lyst til at komme forbi og se Danhostel Helsingør så har du chansen nu for I anledningen af Danhostel Helsingørs 100års fødselsdag - løfter værterne sløret for deres nye flotte bog og hygger et par timer, og du er hermed invitteret.
     
    Villaens 100års fødselsdag og bogudgivelsen finder sted på Helsingør Vandrerhjem, Nordre Strandvej 24 i Helsingør.
    Fredag den 23 september 2011 kl.11.00 til 13.00.

    Vandrerhjemmet byder på lidt til maven og lidt til halsen.

    Forfatter og Museumsinspektør Lars Bjørn Madsen vil introducere bogen - hvorefter der vil være mulighed for at få en rundvisning i den gamle villa.

    Handlingen

    Bogen, som egner sig særdeles vel til kaffebordet og en snak om Helsingørs historie, tager sin udgangspunkt i 1930 og det allerførste vandrerhjem i Helsingør, som dengang lå, sjovt nok, præcis der hvor byens dejlige Campingplads ligger idag. Dengang var der plads til 10 gæster (pris pr.overnatning 50øre)

    Vi følger vandrerhjemmets flytning til den gamle Villa Wisborg på Sdr.Strandvej, en Villa som Gestapo senere skulle gøre brug af, og derfra gennem historien til vandrerhjemmets nuværende placering i Villa Moltke.

    Vi følger den daværende Mejerist H.Clausen som i 1938 startede sin karriere som Vandrerhjemsbestyrer i byen. Bogen sætter bl.a. fokus på de politiske beslutninger som senere førte til købet af Grev Moltkes Villa og danner dermed kulturel bro mellem Vandrerhjemmet og Helsingør By.

    Grev Moltkes Villa`s flotte arkitektoniske detaljer, husets betydning for byen og ikke mindst den lokale politiske debat vedr. vores kommunale vandrerhjem bliver berørt og kommenteret.

    Vandrerhjemmets daglige drift, menneskerne bag, de politiske slagsmål, salgsplanerne og de mange gæster gennem årene - alle har en plads i vandrerhjemmets historie og har gennem tiden været med til at opbygge det vandrerhjem som mange tusinde gæster og turister besøger hvert år.

    "I dag varetages den daglige drift af bl.a. Souschef og Vært Nicolai Stubtoft sammen med Køkkenleder Trine Hammering og Vedligeholdschef Per Roth Clausen Nielsen.

    Sammen med det øvrige personale, tager de vel imod skoleklasser, konferencer og familier på ferie." Fortæller Michael Hansen

    "Vandrerhjemmet og VIlla Moltke passer formidabelt godt sammen. Det er selve velkomsten til vores by, det er det syn som møder besøgende turister og de mange tusinde skoleelever hver år. Den smukke villa, det engagerede personale og ikke mindst - historien bag Danmarks første kommunale vandrerhjem - Danhostel Helsingør Vandrerhjem i Villa Motlke, er med til at give alle besøgende en god start på turen til vores dejlige by."

    Vandrerhjemmet er stadig et pulserende sted hvor mennesker fra hele landet, og gæster fra hele verden, dagligt nyder godt af Helsingør Vandrerhjem og bl.a. får oplysninger om byens og områdets mange tilbud og store kulturelle værdier.

    Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

    Modtag Danhostel nyhedsbrev

    Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
    Årets Danhostel særpris
    Anette Brylov

    Prisen gik til Hostel hunden Charlie på Danhostel Silkeborg.

    Årets Danhostel Værter
    Anette Brylov

    På Danhostels landsmøde i Svendborg blev Morten og Laila Truelsen kåret som årets værter, bl.a. for deres gode værtskab.